dimarts, 8 d’agost de 2017

Niu d'ou i cansalada



Un esmorzar diferent o, també, un primer plat senzillet de fer. El vam tastar per primer cop a un b&b de Bellpuig un cap de setmana de pardaleig als secans de Lleida...

Ingredients (per persona):
1 panet rodó o quadradet (millor que faci una mica de cúpula)
1 ou
4 o 5 tallets ben fins de cansalada o pernil salat o sobrassada
farigola

Tallem la part del dalt del panet i reservem la tapata. Apretem la molla de l'interior del panet per a fer-hi espai. Ho "folrem" dels tallets de cansalada deixant les puntes enfora. Trenquem l'ou i el posem al niu. Amanim amb un pessic de sal, pebre negre i farigola.

Enfornem el niu (també la tapa! no ens n'oblidem!) fins que la clara sigui quallada. Si cal, tapem amb paper de forn per evitar que la cansalada es cremi en excés i retirem la tapeta de pa.

Seguidors