dilluns, 14 de maig del 2018

Colomí amb romesco

Bé, la foto reconec que no té cap gràcia, però els colomins varen quedar boníssims!!! La recepta de la salsa romesco no és gens difícil, però si no us atreviu a fer-la casolana sempre podeu fer la trampeta de comprar-la de pot...

Ingredients (per 4 persones):

4 colomins
1 ceba grossa
2 tomàquets mitjans madurs
1 branca de farigola
1 branca de romaní
1-2 branques d'orenga
1 got de vi negre
brou suau de carn o aigua

per a la salsa romesco:

2-3 pebrots de romesco o nyores
2 alls
10-12 avellanes torrades
10-12 ametlles torrades
1 llesqueta de pa sense crosta sofregida en oli

La salsa romesco, si la fem nosaltres la podem tenir del dia abans:

posem les nyores en remull en aiua tèbia unes hores abans.

Fregim en oli la llesca de pa i els grans d'all.

Piquem en un morter (o posem al túrmix) els alls, les avellanes, les ametlles, la carn de les nyores (que haurem tret amb l'ajut d'un ganivet), un pessic de sal i una mica de pebre negre .Cal que quedi ben fi. Reservem.

Per a fer el guisat, començarem per agafar una cassola hi tirarem un raig d'oli i fem enrossir els colomins ja nets, plomats i amanits amb sal i pebre negre, quan tinguin coloret, els retirem i reservem. En el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba tallada ben fina.Quan sigui ben rossa, hi afegim el tomàquet ratllat, salem i deixem que cogui fins a concentrar-se el sofregit.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegim els colomins, la farigola, el romaní i l'orenga i un got de vi negre.Deixem que el vi es redueixi.

Quan el vi sigui reduït, hi aboquem el brou o aigua calenta fins a cobrir els colomins i deixem que cogui una hora aproximadament. Quan ja siguin quasi cuits, i el brou reduït una mica, hi afegim la salsa i deixem que segueixi fent xup-xup uns vint minuts més. Servim

1 comentari:

El pare ha dit...

Els colomins em porten entranyables records, l'avia en tenia i de tant en tant fèiem festa grossa. Avui m'és gairebé impossible de torbar-ne.
El rostit amb salsa romesco ha d'estar per llepar-se els bigotis.

Una abraçada.

Seguidors