dilluns, 23 de juliol de 2018

Albergínies agredolces a la siciliana

Una recepta molt bona i molt senzilla trobada a la xarxa i típica de l'illa de Sicilia...aprofitem que ara les albergínies estan en temporada!! Es podem menjar fredes com a primer plat o com acompanyant de carn....

Ingredients (2 persones):

3 albergínies mitjanes
1 ceba
1 got de vinagre
1 cullerada sopera ben plena de sucre morè

Comencem per pelar i tallar a daus l'albergínia. Salem i deixem en un escorridor perquè perdin amargor.

Passades un parell d'hores, en una paella grossa, fem un sofregit amb una bona quantitat de ceba tallada a juliana, salem i quan comenci a transparentar, hi afegim l'albergínia i deixem que vagi coent a foc baix. Vigilem que no s'enganxi.

A part, barregem el got de vinagre i el sucre moré.

Quan l'albergínia sigui  cuita, hi aboquem pel damunt el vinagre i el sucre moré i deixem que s'evapori el suc i que el vinagre (sobretot) perdi la fortor. Rectifiquem de sal, deixem que cogui un minut més i ja ho tenim llest.

2 comentaris:

El pare ha dit...

M'agrada la idea... i tinc albergínies!
Una abraçada.

Cuina Cinc ha dit...

Bon dia,
Gràcies a en Manel he descobert el teu blog!!

M'agrada aquest plat amb albergínia!

Felicitats!

Fina

Seguidors