dijous, 10 de gener del 2019

Arròs al forn amb sobres d'escudella de Nadal



Per Sant Esteve aquest any, per canviar dels tradicionals canelons, vam decidir fer un arròs al forn amb les restes de l'escudella de nadal del dia abans...això vol dir que les proporcions de "teca" són dificils de descriure..hi havia pastanaga, algun nap, col, cigrons, algun trosset de patata i de carn, ens va sobrar alguns trossos de vedella i de pollastre (desossat) incloent-hi dos pedrers que també varen anar a parar a la cassola de l'arròs. Com que patiem per la quantitat de menjar, varem afegir-hi un botifarró de ceba per cap, però realment no calia. També varem afegir uns pebrots del piquillo (dos) que ens havíen sobrat d'un altre plat, però en aquest cas, creiem que ens vam equivocar, tenien força gust i no acabava de lligar amb la resta; a part del l'espifiada dels pebrots del piquillo, la resta va ser un encert i l'arròs va tenir un èxit absolut. Pengem la recepta aquí , potser una mica tard, però em tingut "problemes d'agenda"

Ingredients:
brou de nadal (2 mesures per mesura d'arròs)
80 g d'arròs per persona
1/2 ceba petitona
1/2 pebrot verd
2 tomàquets petits madurs
1 all
julivert
safrà, uns brins
verdures i carns esmicolades de l'escudella
1 botifarró per persona (no calia, de fet)


Començarem per sofregir un all pelat en una cassola de fang, quan comenci a agafar color, el retirem i reservem.

En el mateix oli, hi aboquem la ceba picolada ben fina i el pebrot. Deixem que es sofregeixi fins que comenci a enrossir, llavors, hi afegim el safrà, el tomàquet ratllat i salat i l'all que teniem reservar picat al morter juntament amb julivert. Deixem que el sofregit es concentri.

Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi aboquem les restes de l'escudella, hi donem unes voltes i hi afegim l'arròs. Donem unes voltes i deixem que l'arròs agafi els gustos del sofregit.

En aquest punt, hi aboquem el brou ben calent i els botifarrons punxats perquè no rebentin. Quan torni a agafar el bull el brou, contem cinc minuts i posem la cassola al forn prèviament calent ja a 200º.

Deixem que es faci l'arròs durant 15 mintus i un cop hagi passat aquest temps, ho traiem del forn, ho deixem repossar cinc minuts més i ja ho tenim!

Seguidors