Un plat ben clàssic de la cuina catalana..hi ha algunes variacions tant de la manera de fer el farcit com de la salsa...aquesta és la nostra versió.
Imgredients (3-4 persones) :
1 col grossa
250 g de barreja de canr de porc i vedella picada
un grapat de panses
un grapat de pinyons
1 llesca de pa sec
1 got de llet per a remullar el pa
10-12 ametlles torrades
canyella en pols
1 all
1 o 2 tomàquets madurs
1 ceba
un got de vi ranci o conyac
farina
Remullem el pa amb la llet fins que sigui ben tou.
Remullem les panses i els pinyons en aigua.
Separem les fulles grosses de la col, netejem-les i traiem-lis una mica la part més gruixuda del tronxo.
Posem una cassola grossa amb aigua al forn i escaldem les fulles de col fins que siguin una mica toves i es deixin treballar. Les posem en aigua freda i les reservem.
Barregem la carn picada amb sal, pebre negre i canyella en pols i hi afegim el pa remullat prèviament ben expremut de la llet, hi afegim les panses i els pinyons i seguim barrejant-ho fins que sigui homogeni.
Agafem una fulla de col i hi posem una cullerada grossa de carn picada al mig i l'emboliquem fent-ne un paquetet. Reservem i fem el mateix amb una altra fulla de col i una cullerada de farcit fins a acabar-lo.
Enfarinem els farcellets i els fregim en una cassola amb oli. Reservem.
A la mateix cassola, un cop enrossits els farcellets, hi posem la ceba picolada fina i l'all. Deixem que cogui, i quan comenci a transparentar, hi atirem un bon raig de vi ranci o conyac, quan aquest hagi evaporat l'alcohol, hi afegim el tomàquet ratllat ja salat. Quan la salsa faci xup-xup, hi afegim els farcellets i una mica d'aigua que els cobreixi quasi bé i deixem que faci xup-xup lentament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada