dimecres, 23 de gener del 2019

Farcellets de col clàssics

Un plat ben clàssic de la cuina catalana..hi ha algunes variacions tant de la manera de fer el farcit com de la salsa...aquesta és la nostra versió.

Imgredients (3-4 persones) :

1 col grossa
250 g de barreja de canr de porc i vedella picada
un grapat de panses
un grapat de pinyons
1 llesca de pa sec
1 got de llet per a remullar el pa
10-12 ametlles torrades
canyella en pols
1 all
1 o 2 tomàquets madurs
1 ceba
un got de vi ranci o conyac
 farina

Remullem el pa amb la llet fins que sigui ben tou.

Remullem les panses i els pinyons en aigua.

Separem les fulles grosses de la col, netejem-les i traiem-lis una mica la part més gruixuda del tronxo.

Posem una cassola grossa amb aigua al forn i escaldem les fulles de col fins que siguin una mica toves i es deixin treballar. Les posem en aigua freda i les reservem.

Barregem la carn picada amb sal, pebre negre i canyella en pols i hi afegim el pa remullat prèviament ben expremut de la llet, hi afegim les panses i els pinyons i seguim barrejant-ho fins que sigui homogeni.


Agafem una fulla de col i hi posem una cullerada grossa de carn picada al mig i l'emboliquem fent-ne un paquetet. Reservem i fem el mateix amb una altra fulla de col i una cullerada de farcit fins a acabar-lo.

Enfarinem els farcellets i els fregim en una cassola amb oli. Reservem.

A la mateix cassola, un cop enrossits els farcellets, hi posem la ceba picolada fina i l'all. Deixem que cogui, i quan comenci a transparentar, hi atirem un bon raig de vi ranci o conyac, quan aquest hagi evaporat l'alcohol, hi afegim el tomàquet ratllat ja salat. Quan la salsa faci xup-xup, hi afegim els farcellets i una mica d'aigua que els cobreixi quasi bé i deixem que faci xup-xup lentament.

Seguidors