dimecres, 16 de gener del 2019

Coliflor a l'agràs

Una recepta ben senzilla treta del famós llibre "la cuynera catalana" de finals del segle XiX! (en tenim un facsímil, editat ja fa temps per l'editorial Altafulla), ràpida, fàcil i econòmica.

Ingredients (2 persones):

1 coliflor
sal i pebre negre
nou moscada en pols
una mica de farina

Netegem la coliflor i la tallem a ramets petits. La fem bullir i quan sigui ben cuita, reservem un got de l'aigua de bullir-la i l'escòrrrem.

En una paella, hi posem un raig d'oli i la coliflor; l'amanim amb sal, pebre negre i nou moscada en pols i hi aboquem el brou. Deixem que faci xup-xup, i perquè espesseixi una mica (ha de quedar quasi sense brou), hi tirem una micona de farina, com si tiressim salt, la justa per espessir una mica l'aigua de la cocció. Remenem perquè la farina no ens quedi crua i es noti. Quan tot sigui ben cuit, i els gustos barrejats, ho traiem del foc i ho servim.

Seguidors