dimecres, 29 de maig del 2019

Briami v. 2.0 (verdures amb feta al forn)

Aquesta és una versió bastant lliure d'un plat tradicional grec: el briami...Les herbes aromàtiques les hem triades perquè ho diuen moltes de les receptes que hem consultat i perquè són les més populars (aparentment) de la cuina grega.

Ingredients (2-3 persones):
1 pebrot vermell
2 alberginies no gaire grosses
1 carbassó
1 patata
1 tomàquet
1 o 2 cebes petites
1 paquet de feta

herbes: orenga, romaní, menta, julivert....

Comencem per pelar i tallar les alberígínies i posar-les amb sal a escòrrer perquè perdin l'amargor.

A part, trinxem les herbes aromàtiques (si no, les trobarem mentre mengem el plat, tal i com ens va passar aquest cop). Les barregem.

En una plàtera que pugi anar al forn, hi posem a talls, les verdures, les amamin amb sal i pebre negre (compte! la feta duu força sal) i les herbes aromàtiques. Hi posem un bon raig d'oli.

Enfornem a 200º i deixem que es vagin fent. Quan siguin a mitja cocció, hi afegim més oli si cal i un xic d'aigua, engrunem la feta pel damunt de les verdures i tornem a enfornar fins que siguin ben cuites. I ja ho tenim!

Seguidors