Un clàssic de barreja de dolç i de salat i de sucar-hi pa dels que tan ens agraden en aquest bloc...Hem aprofitat que teniem un ànec de granja comprat a la Garrotxa i que era tempora de figues, es clar...
Ingredients (4 persones)
1 ànec tallat a octaus
10-15 figues coll de dama
1 pastanaga petita
1 tomàquet
1 ceba
1 o 2 alls
una mica de llorer
una cullerada sopera de sucre
un raig de vinagre
En una cassola, sofregim l'ànec fins que ens agafi color. Hi afegim les verdures tallades a trossos i les herbes, salem i empebre i deixem coure i sofregir. Quan les verdures siguin cuites, les retirem del foc i ho pasem pel pasapurés o el túrmis. També ho podriem passar pel colador xinès, però llavors la salsa quedarà molt líquida i caldrà lligar-la amb maisena.
Retornem les verdures al rostit (que haurem mantingut mentrestant fóra del foc), ho tornem a ficar al foc juntament amb el sucre i un xic de vinagre i deixem que cogui tot junt una bona estona. Quan sigui ja cuit, hi afegim les figues pelades i tallades per la meitat i deixem que cogui encara una estona més fins que siguin cuites; rectifiquem de sal i deixem coure cinc minuts més i ja ho tindrem.
És millor fet d'un dia per l'altre.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada