Una altra recepta de bacallà per la Quaresma, aquest cop , una recepta típica de les Garrigues: bacallà amb castanyes...senzill i bonissim!
Ingredients (2 persones):
4 talls de bacallà sec ja dessalat
un grapat de castanyes seques
1 ceba petita
2-3 tomàquets vermell ben madurs
all i julivert
La nit abans, possarem en aigua abundant les castanyes seques perquè vagin hidratant-se.
A part, haurem dessalat el bacallà com de costum.
En una cassola o en una paella, fregim lleugerament els talls de bacallà enfarinats prèviament i els reservem.
En una cassola de fang, hi posarem un raig d'oli de fregir el bacallà i començarem a sofregir la ceba i els alls picolats finisssim. Quan comencin a estar ben cuits i a agafar color, hi afegirem el tomàquet ratllat, una mica de sal, una mica de sucre i deixarem que es concentri bé el sofregit.
Quan el sofregit sigui ben concentrat, hi afegirem un cullerot d'aigua i les castanyes i deixarem que vagin fent xu-xup. quan les castanyes siguin cuites, hi afegim els talls de bacallà, sacsegem amb cura la cassola i deixem coure uns minuts més perquè tots els ingredients es "coneguin". i ja podem servir-ho!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada