diumenge, 10 de maig del 2020

English muffins amb farigola

Aprofitant els dies de confinament ens vam dedicar a fer English muffins amb una recepta lleugerament diferent a l'anterior i amb un toc mediterrani: el hi varem posar un xic de farigola.

Ingrediets: (15 english muffins aprox.):
300 g de farina
170 ml de llet
un pessic de sal
15 g de sucre
15 g de mantega
15 g de de sucre
7 g de llevat en pols de forner
1 ou
farigola seca


Començarem per   barrejar en un bol gros la farina, el sucre, la sal , el llevat i la farigola seca. A part, en un altre bol, escalfarem una mica (no molt! només que sigui tèbia) la llet i l'afegirem a la mantega i a l'ou batut  leugerament. Barregem ara tots dos bols i ho treballarem primer amb la forquilla, després amb la mà i després ho passarem al marbre (que prèviament haurem enfarinat un xic).

Pastem  una estona, en fem una bola i ho posem en un bol tapat amb film de cuina o un drap. Ho deixem reposar en un lloc sense llum ni corrents d'aire. Deixem que dobli el volum.

Un cop ha doblat el volum (un parell d'hores), estirem la pasta amb un corró i amb l'ajut d'un talla pastes, anem fent el que seran els muffins. Un cop tot tallat, ho deixem reposar una altra mitja hora.

Mentrestant, escalfem una planxa, l'untem amb una mica d'oli o mantega i quan estigui mig calenta (no ha d'estar molt calenta, més aviat a foc fluix), hi anem posant els muffins. Els deixem coure cinc minuts per cada banda, els traiem i els posem damunt d'un paper o drap i deixem que refredin. Anem repetint, sempre a foc fluix i banda i banda durant uns cinc minuts, fins tenir--los tots.

Ens duren ben bé una setmana a la nevera ficats en una bossa de plàstic. Es poden servir per esmorzar, berenar o sopar, amb melmelada i mantega o formatges o el què ens vingui més de gust!

Seguidors