diumenge, 15 de setembre del 2024

Cor de vedella amb macarrons (o fideus gruixuts)

 


En honor del cuner Ignasi Domènech, sí el del mític llibre "La Teca"!, hem fet aquesta recepta. Aquest any es celebranels 150 anys des  del seu naixament i quina millor manera es pot tenir d'homenatjar-lo què repassant i tornant a fer les seves receptes? o millor dit, les receptes de cuina catalana que ell va recollir? Fa un temps vam ja publicar una variant d'aquesta recepta tambe recollida al llibre feta amb patates i pèsols...amb macarrons queda especialment bona, per nosltres...

Ingredients (4 persones)

1/2 cor de vedella
200 g de macarrons
1 ceba
2 claus d'olor
1 branca de farigola
1 fulla de llorer
canyella en pols
per la picada: julivert, dos alls, un grapat d'avellanes

Fem que el tripaire ens talli el cor de vedella a daus. A casa, el posem en aigua i un rajet de vinagre per a deixar-lo ben net.

En una cassola, posem un raig d'oli i sofregim els daus del cor prèviament escorreguts i salats, empebrats i empolsinats amb canyella al gust. Hi afegim deseguida la ceba tallada petitona. Afegim-hi també els claus, el llorer i la farigola.

Quan comenci a agafar color, hi afegim aigua per a cobrir la carn i deixem que es cogui. Quan sigui quasi fet, hi afegim els macarrons. Deixem que bulli cinc minuts fort i abaixem al mínim el foc. Mentrestant, fem la picada. Quan sigui ben fina, la deixatem amb el suc i l'afegim. Deixem que acabi de coure i rectifiquem de sal si cal. Ha de quedar un pèl sucós.

Seguidors