diumenge, 1 de setembre del 2024

Peles de patata fregides


 Pel maig i durant una visita al Border anglès vam veure que molts pubs i restaurants oferien aquesta recepta com a picoteig o entrant ..probablement uan recepta hereva de temps més durs (la zona no és bona per conreus, només erms amb torba i mig enfangats durant la primavera i bona part de l'estiu..)
S'acompanya amb diverses salses, la combinació més interessant era amb maionesa i la salsa agredolça dels rotllets de primavera xinesos, però naltros ho hem adaptat al que teniem per casa...També cal dir que, a dia d'avui, t'ho presenten tallat grollerament, amb força patata "enganxada" a la pela.

Ingredients (2-3 persones)_

2-3 patates mitjanes per persona
dues o tres salses que contrastin entre elles..naltros allioli i una reducció de ratafia, pero podria ser la salsa agredolça que deiem i allioli, romesco i allioli , soja el que vulgueu o us vingui de gust o tingueu per casa..

PElem les patates grollerament. La patata que "sobri" la podem aprofitar per a fer bullida i fer-ne ensaladilla rusa o un pure....

Fregim en força oli calent les peles, veurem que algunes s'ens inflaran. Quan siguin ben rossetes les traiem i les posem en paper absorvent per a que perdin l'excès d'oli.

Servim encara calentes acompanyades de la salsa o salses que tinguem o vulguem o puguem.



Seguidors