dimarts, 9 de novembre del 2010

Plum Cake de xocolata i plàtans

Ja feia molts dies que no penjava cap recepta de postres..així que avui, i per variar una micona, penjo aquesta: un pastís tipus plum-cake de xocolata combinada amb plàtan. Potser, al primer cop d'ull pot semblar una combinació estranya però queda molt, però que molt bona.

Ingredients:
100 de xocolata negra de cobertura
150 g de mantega estovada
175 g de sucre moreno
3 ous
175 g de farina
1 cullerada de llevat royal
25 g de cacau amarg
2 plàtans grossos molt madurs

Pel glacejat de xocolata:
150 g de sucre llustre
2 cullerades soperes d'aigua
1 cullerada de postres de cacau amarg

Primer de tot, escalfarem el forn a 180º.
Si no tenim motllos de silicona, caldrà agafar-ne un dels de plum-cake i untar-lo ben untat amb mantega fosa.
Batrem la mantega estovada i el sucre, fins que agafin una consistència escumosa i un color pàl·lid. A poc a poc anirem afegint-hi els ous, un per un i no afegirem el següent fins que l'anterior sigui completament absorbit per la pasta. Quan els tinguem els tres ous incorporats i la pasta ben lligada i treballada, hi afegirem la farina tamisada, el royal i el cacau. Per tamisar-ho tot, podem fer servir un colador. Anirem barrejant-ho tot.
Mentrestant, farem un puré amb els plàtans i ho afegirem a la barreja anterior. Remenem-ho tot perquè el plàtan quedi ben repartir i incorporat a la pasta i ho aboquem al motllo de plum-cake.
Ho tindrem al forn uns 45 minuts aproximadament, fins que sigui cuit. Si tenim motllos de silicona, ho veurem perquè el pastís es separa del motllo sol, si no, haurem de punxar el pastís amb un escuradents o una agulla de mitja i si ens surt neta és que el pastís ja està cuit. Compte a l'hora d'obrir el forn, si ho fem massa d'hora el pastís no pujarà bé.
Un cop cuit, el deixem que es refredi damunt d'una reixeta i mentrestant, preparem la glaça.
Per fer la glaça, haurem de barrejar el sucre, l'aigua i el cacau fins que tingui una consistència cremosa i densa, que es pugui escampar però, ull!, que no sigui molt liquida, hauria de ser una consistència tipus natilla. Un cop la tinguem preparada i el pastís sigui fred, l'escamparem pel damunt i deixarem que es solidifiqui sola (tarda una horeta).

2 comentaris:

Massitet ha dit...

Hola, hola!
Et deixo aquest comentari per fer-te saber quet’hem inclòs en el llistat de blocs en català que tenim al nostre bloc, Olleta de verdures. Resulta que des de fa uns anys intentem apelgar tots els de cuina escrits en català dina la secció “Gastrosfera.cat”.
Si no et fa gràcia constar-hi, només ens ho has de dir: no volem tenir a ningú a desgrat, allà!

Per cert, aquest pastís nosaltres l'hem fet amb el nom de brownie i és brutal!

Salut i bona feina amb el bloc!

Gemma ha dit...

Ei, ens hem posat d'acord amb la recepta, jo també he fet un plum cake :)
Clar que el teu està molt més enriqueit, amb la xocolata i el platan... boníssim!

Seguidors