dimecres, 8 de desembre del 2010

Amanida de magrana i salmó fumat

Una amanida senzilla i ràpida de fer amb un altre producte típic de la tardor: la magrana. El més complicat d'aquest plat és, sens dubte, pelar la magrana, si no teniu paciència per anar treien
els granets un a un hi ha un truquet , una mica matusser però efectiu: tallem per la meitat la magrana i senzillament per treure-li els granets agafem una de les meitats, la posem amb els granets cap avall damunt d'un plat fondo (a una certa alçada) i anem donant cops a la pell amb un cullerot o cullera grossa de servir, els granets aniran caient al plat, esquitxa una mica, però és ràpid i efectiu.
Ingredients:
1 magrana
1 escarola
100 gr de salmó fumat
1 ceba
1 ou dur
nous (opcional)
per la vinagreta:
el suc d'una taronja
oli
vinagre de Mòdena
Primer de tot, tallarem l'ou a trosset petits. Netejarem l'escarola i la tallarem a trossets petitons.
Obtindrem els grans de magrana, segons la quantitat que volguem i els deixarem marinant-se amb el suc de taronja. Tallarem el salmó a trossets petits.
En una safata o en els plats de servir, posarem en el fons els grans de magrana, al damunt l'escarola i els trossets de salmó, barrejats amb la ceba tallada menuda i, si fos el cas, les nous pelades. Amanirem amb la vinagreta que haurem fet amb el suc de la taronja, l'oli i el vinagre, en una proporció de 2/3 d'oli i 1/3 de vinagre.

1 comentari:

Ornella ha dit...

Che meraviglia questa insalata! Mi piace tantissimo ed è ideale per le festività, complimenti! Un abbraccio

Seguidors