diumenge, 5 de desembre del 2010

Platillo de coll amb albergínies

El coll de xai és una carn humil sense la fama i bona premsa d'altres parts d'aquest animal, però en canvi, és molt saborosa i admet moltes preparacions des de les més fàcils (a la planxa) fins als guisats més elaborats. Aquest d'avui és un platillo relativament senzill de fer i molt adequat per aprofitar la temporada de verdures com l'albergínia o el pebrot (si bé aquest cop l'hem cuinat una mica fora de temporada)

Ingredients (per 2 persones):
1 coll de xai
1 albergínia
1 ceba
1 pebrot verd
2 o 4 tomàquets ben madurs.

Començarem per tallar a daus l'albergínia, la salem i la deixem mitja hora com a mínim en un escorredor perquè hi deixi anar l'aigua.
En una cassola amb oli posem els trossos de coll salats i deixem que s'enrossegin, els hi donem unes voltes i quan tinguin color, els retirem i els reservem.
A la mateixa cassola hi posem una ceba ben tallada, li fem donar unes voltes i li afegim també el pebrot verd tallat i l'albergínia. Deixem que es cogui tot junt, donant-li algunes voltes perquè no es cremi. Hi afegim els tomàquets triturats sense pell, donem-li unes voltes i afegir-hi el coll, deixant que es cogui tot junt a poc foc fins que la carn sigui tendra.

Seguidors