divendres, 3 de desembre del 2010
Coca de rovellons
De nou una altra coca amb un dels ingredients "estrella" de la tardor: els bolets. En aquest cas l'hem feta amb rovellons, però també es pot fer amb rossinyols. És millor en aquest cas no fer servir bolets tipus camagrocs o trompetes, ja que al tenir poca "carn" ens quedarien massa eixerreits i perdrien tot el gust.
Ingredients per la pasta de la coca:
250 g de farina
100 ml d'aigua
50 ml d'oli
25 ml de vi blanc
1 sobret blanc i 1 sobret blau de gasificant (de venda al mercadona) o una cullerada de llevat royal
sal
oli (per regar la coca)
Ingredients per a la farsa:
400 g de rovellons
2 alls
julivert
pa ratllat
sal
Netejem els rovellons, els salem i deixem que perdin una mica d'humitat.
Trinxem els alls i el julivert ben finets i els barrejem amb una cullerada sopera de de farina de galeta, i amb una mica de sal.
En un bol, barrejarem la farina amb una mica de sal, l'oli , el vi, quasi tota l'aigua i els sobrets de gasificant o el llevat royal. Ho treballarem amb les mans o amb una forquilla per barrejar-ho. Si està molt seca la pasta, anirem afegint més aigua. Podem seguir treballant-ho dins del bol, o ho passem tot al marbre ben net i una mica enfarinat i seguim pastant-la. Cal que ens quedi flexible i que no s'enganxi a les mans . L'estirarem amb un corró, la passarem damunt una plata que pugi anar al forn (prèviament untada d'oli si no fem servir la silicona). Acabarem de donar-li forma amb els dits untats d'oli. Cal vigilar que no ens agafi corretxa, es a dir, si ens passem de treballar-la, quan la volguem estirar, es tornarà a arronsar.
Quan la tinguem ben estirada damunt la llauna, hi repartim pel damunt els rovellons tallats a trossets i damunt dels rovellons, la barreja d'all i julivert amb pa ratllat. Ho reguem tot amb un raig d'oli.
Enfornem a 180 durant una mitja hora aproximadament o fins que estigui dauradeta la pasta. Si veiem que els bolets comencen a estar massa cuits però la pasta segueix crueta, la podem tapar amb paper de forn.
Després de treure-la del forn, la tornem a regar amb un altre raig d'oli.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Buonissima! E' pressapoco come la pizza ma invece del lievito ha il bicarbonato. Devo proprio provarla! Un abbraccio e buon fine settimana!
Publica un comentari a l'entrada