Durant una recent visita a la comarca de la Terra Alta vaig comprar un llibre de receptes típiques de la zona; una d'elles eren les farinetes de cigró..a casa llavors van recordar que n'havien menjades d'aquestes farinetes durant la postguerra, després van caure a l'oblit,com a mínim a casa meva. Com que teníem un paquet de farina de cigró vam decidir de fer-les a veure que tal quedaven. La veritat és que va ser una sorpresa, si bé no és un plat gaire recomenat per la gent que tingui el colesterol alt, segur que ha tots els amants de l'humus els hi agradarà.
Ingredients (per a dues persones):
100 gr de farina de cigró
400 cc d'aigua aproximadament
xoriço a tallets (la recepta original deia cansalada)
dauets de pa (opcional
all
oli
sal i pebre
En un cassó fregim els tallets de xoriço (o cansalada), l'all pelat i opcionalment els dauets o les llesquetes de pa, les retirem i les reservem. En el mateix oli, hi tirem l'aigua i la farina en fred. Salem i empebrem i a foc moderat anem remenant constantment amb el batedor perquè no s'hi faci grumolls. A poc a poc anirà espessint, quan tingui la consistència que ens agrada, rectifiquem de sal i retirem del foc. Aboquem pel damunt els tallets de xoriço i el pa (si fos el cas) i ja es pot servir. Si veiem que ens està quedant massa consistent, o sembla ja que té la consistència desitjada però té gust a farina crua, caldrà afegir-hi més aigua; si ens queda massa clareta, seguim remenant i ja espessirà.
2 comentaris:
Mi piacciono molto i ceci, ma non sempre trovo la farina al negozio. La tua ricetta è molto gustosa,complimenti!!
ostres, quina bona idea.
Però m'hauries de dir més o menys quanta estona triga a fer-se la farina xq no quedi crua. quant de temps necessita??
Publica un comentari a l'entrada