Aquesta manera de preparar la tonyina és un clàssic a casa meva:,ens n'hem fet un bon tip de menjar-la així alhora d'esmorzar; i es què conservada així i damunt d'una torradeta de pa està boníssima! També la podem fer servir per amanides, es clar, però recomano menjar-la sola, per trobar-li tot el seu gust.
Ingredients:
tonyina (la quantitat dependrà de cadascú)a trossos sense pell ni espines
1 fulla de llorer
2 o 3 alls pelats i sencers
pebre negre en gra
oli
aigua
En un cassó amb aigua,hi posarem el llorer, la tonyina a trossos grossos sense pell ni espines, una mica de sal, el pebre negre i els alls. Tot en fred. L'aigua cal que ens cobreixi la tonyina.
Engeguem el foc i, a foc lent, portem l'aigua a ebullició. Llavors contem 10 minuts. Refredem i colem conservant una part de l'aigua.
Omplim un pot de vidre amb els alls, el llorer, la tonyina, el pebre i una part de l'aigua de la cocció i ho acabem d'omplir amb oli (uns dos dits). Ja ho tenim, ho guardem a la nevera i ens ho mengem en uns dies.
Si el volguessím guardar per més temps, llavors ens caldria fer bullir el pot de vidre al bany maria.
5 comentaris:
No he fet mai tonyina en conserva, i això que ens agrada molíssim. M'apunto la recepta!
Ets un crac amb aquest temes. Has conservat mai bolets?
Tinc una recepta de l'àvia al cap però no sé les proporcions de sal
Jo tambe mhe dapuntar aquesta recepta!! mencanta pero no la ser fer!! petons
no sabia que fos tan fàcil fer una tonyina en conserva!!! a la llista de pendents!
La meva mare ho feia de vegades a casa, i era boníssim. He de provar-ho de fer. Petonets!
Publica un comentari a l'entrada