dimarts, 6 de desembre del 2011

Mostillo de magranes

Aquestes postres són típiques de les comarques costaneres de l'Ebre, la recepta l'hem treta del llibre "la cuina de les Terres de l'Ebre". Allà s'explica que són l'adaptació del "mostillo de vi" típic de la Terra Alta i fet amb el most del raïm, però utilitzant el producte que tenien més a mà i que donava un resultat semblant: les magranes.

Ingredients (2 persones):
250 ml de suc de magrana (aproximadament 2 magranes grosses)
pela de llimona
2 cullerades soperes de sucre
1 cullerada de farina d'arròs 
pebre negre (jo no n'hi vaig possar)


Exprimim les magranes fins a tenir els 250 ml de suc. Posem en una cassola de fang que pugui anar al foc la farina d'arròs, el sucre i la pela de llimona. A poc a poc, anem afegint-hi el suc de magrana i remenant continuament a fi que tot quedi ben diluït.

Encenem el foc baixet i sense deixar de remenar, deixem que bulli. Al cap d'uns 10 minuts aproximadament, començarà a espesseir (si hi posem pebre, l'hauriem d'afegir ara). Quan tinguin la consistència desitjada (aproximadament com unes natilles o una crema fina), retirem el mostillo del foc i l'aboquem en petits recipients o en una plata.

Es conserva a la nevera i es pot acompanyar de fruits secs.

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Ostresm no havia sentit mai a parlar d'aquesta recepta! Deu quedar una textura com de crema catalana, oi? Però amb el suc de magranes... que bo!

conpanyvino ha dit...

Que original, mai ho havia sentit! és una idea molt bona, és podria fer amb qualsevol suc fruita.

bojosperlacuina ha dit...

Quina bona pinta que fa. Tenc aquest llibre que cites. Me'l vaig comprar l'any passat que hi vaig viatjar, per allà. No m'havia fixat en aquesta recepta. Bona idea per aprofitar les magranes, que m'encanten.

Seguidors