dimecres, 1 de febrer del 2012

Pèsols amb Gírgoles de card (recepta hindú)

Aquesta és la nostra versió d'una recepta vegetariana hindú de pèsols amb bolets: d'entrada no hi hem posat una de les espècies que caldria , les fulles de fenigrec, doncs és molt díficil de trobar, implica haver d'anar a alguna botiga o colmado especialitzat i per tant, planificar el plat amb temps! I en aquest cas, es va tractar d'aprofitar uns pèsols congelats que teníem a la nevera. L'altra diferència és que la recepta original es fa amb xampinyons, nosaltres hi varem posar gírgola de panical o de card (aquí) : ultimament n'hem vist en algunes botigues provinents de Korea, i n'haviem comprat per a provar-lo (i va superar la prova!).

Ingredients (2 persones):
2 gots plens de pèsols congelats
2 gírgoles de card (o xampinyons)
7 o 8 tomàquets xerry
fulles de fenigrec (no en teniem)
1 culleradeta de cafè de gingebre
1 idem de llavors de comí
1 idem de cúrcuma
2 idem de coriandre en pols
1 idem de pebre vermell
suc de llimona (opcional)

Posem una paella al foc amb un raig d'oli i escalfem. Per saber que és prou calent podem tirar un granet de comí i si bombolleja, l'oli es a punt.

Tirem les llavors de comí i les deixem fregir uns instants. Afegim la cúrcuma i immediatament, els tomàquets i la resta de les espècies (excepte el suc de llimona). Remenem i deixem que es cogui.

Quan el sofregit comenci a estar a punt, hi tirem els pésols i els bolets tallats a daus.Hi afegirem també una mica d'aigua perque es coguin els pésols i si en tenim, les fulles de fenogrec.Ho salarem.

Deixem que es cogui tot junt, anem remenant de tant en tant i vigilem que no es quedi sense aigua. Rectifiquem de sal si fos necessari. A l'últim moment, quan ja sigui cuit, hi podem afegir un raig de suc de llimona. Servim calent. Si volem, hi podem afegir bitxos per a fer-lo picant.

3 comentaris:

conpanyvino ha dit...

Un àpat molt especiat!! m'encanta!

Judith ha dit...

M'encanten aquests plats de verduretes!!

Clara Quins fogons! ha dit...

M'apassionen les espècies! Quina bona pintaaaaa...

Seguidors