dilluns, 23 d’abril del 2012

Girella i Farcit de Carnaval amb puré de patates a l'all

Aquest plat feia dies que el tenia pendent de penjar...i és que abans de setmana santa aprofitant una visita a la Seu d'Urgell varem comprar un embotit típic d'allà que ens agrada molt i que no es troba a Barcelona: la girella, l'únic embotit que nosaltres coneguem fet de carn de xai i arròs, boníssim! a la xarcuteria on el vam comprar ens van suggerir de provar un altre embotit urgellés que es fa principalment per Carnaval: el farcit..aquest no l'havíem sentit a anomenar mai i la veritat és que ens va sorprendre molt i el vàm trobar molt bo: està fet de porc i porta panses uqe li dónen un contrapunt molt interessant. Es solen menjar fregits o a la planxa, nosaltres els vam fer un dels dies com a plat principal.

Ingredients (2 persones):
2 talls de girella
2 talls de farcit de carnaval

4 o 5 tomàquets cirera (per acompanyar)

pel puré de patates:
2 patates
2 alls escalivats amb pell i tot
llet
mantega
sal i pebre negre

Començarem per bullir les patates amb pell i tot. Quan siguin cuites, les traiem del foc, els hi traiem la pell i amb una forquilla les anem aixafant. A part, pelem els alls prèviament escalivats i els piquem al morter, els diluïm amb una mica de llet. Afegim els alls picats a les patates i hi afegim mantega fosa (una bola del tamany d'una cirera aprox.) , sal i pebre negre. Remenem fins aconseguir un puré suau. Si cal, hi afegirem més llet.
Reservem.

En una planxa, posem els tomàquets tallats per la meitat i salats. Deixem que es coguin, girant-los perquè es facin per tots dos costats. Quan siguin cuits, els traiem i reservem.

Afegim a la planxa calenta, els talls de girella i els del farcit. Deixem que coguin, els girem perquè es facin a banda i banda i emplatem. Hi afegim a cada plat alguns trossos de tomàquets i el puré de patates.

3 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

me gusta mucho tengo que probarlo.muchos abrazos

Unknown ha dit...

Pots trovar Girella a Barcelona a la Rostisseria LA GIRELLA, carrer Santa Carolina, 48, 08025 Barcelona, tel 93 436 22 13 de dijous a diumenge. Tenim girella de La Pobla de Segur, ens la porten directament.
Aquet 21 d'octubre es celebra la XIII FIRA DE LA GIRELLA DEL PONT DE SUERT, hi trobaras molta informació a internet.

Anònim ha dit...

LaGirella, gràcies per la informació..hi hauré d'anar a veure que tal!!

Seguidors