divendres, 6 de juliol del 2012

Fideus soba amb esparrècs i bolets a la coreana

Un altra recepta coreana, si bé en aquest cas hem canviat els fideus de moniato coreans originals pels soba japonesos, però és que no ens en varem sortir de trobar-los! (i això que varem voltar una bona quantitat de botigues asiàtiques!). Tampoc no hem trobat gírgoles de card, així que els hem canviat (de nou) per xampinyons!

Ingredients (2 persones):


1 paquet de fideus soba (originalment: Dang-myun, fideus de moniato coreans)
1/2 paquet de xampinyons frescos (originariament 2 o 3 gírgoles de card)
1/2 paquet d'espàrrecs verds
1 ceba tendra
1 pebrot vermell
2 alls pelats i tallats a rodanxes
salsa de soja
sèsam torrat
sucre (2 cullerades)


Començarem per netejar els xampinyons i tallar-los a làmines. També tallarem el pebrot a làmines, netejant-lo de les llavors. El mateix farem amb la ceba.  Els espàrrecs no cal, a no ser que siguin molt gruixuts, però els tallem a trossos  d'un dit, més o menys ,de llarg.

En unapaella grossa, hi tirem un fil d'oli i saltegem els alls tallats a làmines i els pebrots per un parell de minuts. Afegim els espàrrecs, saltegem també i reservem.

A la mateixa paella, hi tirem els xampinyons,  sucre, la salsa de soja, 1 cullerada de llavors de sèsam i afegim també la ceba, saltegem fins que els xampinyons siguin cuits. Reservem.

Mentrestant, courem amb aigua i seguint les instruccions del paquet, els fideus soba. Quan siguin cuits, els escorrem i els tirem a la paella on hem cuit abans els vegetals. Hi afegim la resta de sucre, més salsa de soja, més llavors de sèsam i pebre negre. Saltegem i ràpidament, hi barregem amb els altres ingredients. Fem que donin un parell de voltes tot junt. Rectifiquem de salsa de soja, i sal si calgués i ja ho tenim.

2 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

quin plat tan bo amb aquests xampinyons i aquesta salsa de luxe

Gemma ha dit...

No tinc gens costum de cuinar plats orientals, però a casa ens agraden molt. No coneixia que existissin fideus de moniato...

Seguidors