Un altra recepta coreana, si bé en aquest cas hem canviat els fideus de moniato coreans originals pels soba japonesos, però és que no ens en varem sortir de trobar-los! (i això que varem voltar una bona quantitat de botigues asiàtiques!). Tampoc no hem trobat gírgoles de card, així que els hem canviat (de nou) per xampinyons!
Ingredients (2 persones):
1 paquet de fideus soba (originalment: Dang-myun, fideus de moniato coreans)
1/2 paquet de xampinyons frescos (originariament 2 o 3 gírgoles de card)
1/2 paquet d'espàrrecs verds
1 ceba tendra
1 pebrot vermell
2 alls pelats i tallats a rodanxes
salsa de soja
sèsam torrat
sucre (2 cullerades)
Començarem per netejar els xampinyons i tallar-los a làmines. També tallarem el pebrot a làmines, netejant-lo de les llavors. El mateix farem amb la ceba. Els espàrrecs no cal, a no ser que siguin molt gruixuts, però els tallem a trossos d'un dit, més o menys ,de llarg.
En unapaella grossa, hi tirem un fil d'oli i saltegem els alls tallats a làmines i els pebrots per un parell de minuts. Afegim els espàrrecs, saltegem també i reservem.
A la mateixa paella, hi tirem els xampinyons, sucre, la salsa de soja, 1 cullerada de llavors de sèsam i afegim també la ceba, saltegem fins que els xampinyons siguin cuits. Reservem.
Mentrestant, courem amb aigua i seguint les instruccions del paquet, els fideus soba. Quan siguin cuits, els escorrem i els tirem a la paella on hem cuit abans els vegetals. Hi afegim la resta de sucre, més salsa de soja, més llavors de sèsam i pebre negre. Saltegem i ràpidament, hi barregem amb els altres ingredients. Fem que donin un parell de voltes tot junt. Rectifiquem de salsa de soja, i sal si calgués i ja ho tenim.
2 comentaris:
quin plat tan bo amb aquests xampinyons i aquesta salsa de luxe
No tinc gens costum de cuinar plats orientals, però a casa ens agraden molt. No coneixia que existissin fideus de moniato...
Publica un comentari a l'entrada