diumenge, 2 de desembre del 2012

Pollastre rostit amb prunes i orellanes

Aprofitant que teníem un autèntic pollastre de pagès tallat a octaus hem decidit fer aquest clàssic: pollastre rostit amb prunes, orellanes i pinyons. Fàcil de fer, només cal estar atents a la quantitat de suc del rostit i tindrem un excel·lent segon plat. Les quantitats de fruita seca estan fetes a ull, per tant no he posat quantitats exactes.

Ingredients (4 persones):
1 pollastre de pagès tallat a octaus
2 cebes
pinyons (un grapat)
orellanes (al gust, naltros unes 15)
orellanes de préssec (al gust naltros 3)
prunes seques sense pinyol (al gust també, nosaltres unes 15)

1 canó de canyella
1 fulla de llorer
1 branca de farigola
1 got de vi ranci o de conyac


Començarem per posar les orellanes , les prunes i els pinyons en remull amb el vi ranci.

Tallarem la ceba a làmines i reservarem.

Netejarem el pollastre, si cal socarrimarem i acabarem de polir les plomes que pugin quedar. Salarem i empebrarem.

En una cassola grossa, hi posarem oli i llard (opcional), quan estiguin calents, hi tirarem els trossos de pollastre i deixarem que enrosseixin. Quan siguin ben rossos, hi tirarem la ceba, la canyella, el llorer i la farigola. Baixarem el foc i deixarem que cogui.

Quan la ceba comenci a estar cuita, hi tirarem el vi ranci (colant-ho). Si veiem que el  rostit es queda sense suc , hi afegirem una miqueta d'aigua. Anirem deixant que cogui lentament. Cal remenar-ho tot amb cura de tant en tant perquè no s'enganxi.

Quan el pollastre sigui pràcticament cuit, hi tirarem les prunes, les orellanes i els pinyons. Deixarem que segueixi coent una estona més. Quan estigui tot ben cuit i ben barrejat, pararem el foc i ja podrem servir.


5 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh que bo! A mi el pollastre rostit quasi que m'agrada més amb orellanes que no amb prunes i prou, a més que li donen més color!! T'ha quedat ben bonic!!

Ornella ha dit...

Il pollo cucinato così dev'essere gustosissimo!! Ciao Anirac, scusa se passo poco da te, ma sto vivendo un periodo molto caotico e pieno di problemi...Un abbraccio e Buon Natale se non ci sentiamo!

Fem un mos ha dit...

El pollastre de pagès rostidet queda boníssim, normalment i poso prunes, però desprès de veure aquest teu, aquest any posaré orellanes a més do bo donar molt color al plat
Petons

bojosperlacuina ha dit...

Aquest plat sempre té molt d'èxit. Nosaltres hi posam prunes, albercocs secs i pinyons.

Alfred ha dit...

Hi manca el temps de cocció. Ho faré aprox un hora (20 minuts abans hi afegiré les orellanes, etc, que ho vaig llegir en un altre recepte)
Merci! Esperem que quedi ben bo

Seguidors