dissabte, 22 de desembre de 2012

Aperitius de sardines i pebrot vermell

Aquesta recepta que pengem avui ens pot servir per a fer uns aperitus fàcils i ecònomics. Es poden tenir preparats amb unes hores d'antelació, ara bé, no convé posar-los a la nevera perquè se'ns estovaria el pa! cal procurar que quedi ben cruixent i tenir en compte, que volguem o no, el farcit tindrà tendència ja de per si a estovar-lo.

Ingredients :
1 barra de pa de mig de les llargues del dia abans
1 llauna de sardines (en el nostre cas, amb salsa de tomàquet i picants)
1 llauna d'olives blanques farcides sense pinyol (en sobraran)
1 llauna o pot de pebrot escalivat o del piquillo (també en sobrarà)
1 mica de mantega
1 llimona

Començarem per tallar a trossos unes quantes olives i una part del pebrot i reservar-los.

Tallem el pa per la meitat i li traurem la molla.

La meitat de la molla, la treballem amb una mica de mantega estovada fins aconseguir una pasta homogènea. Obrim la llauna i aixafem les sardines amb la forquilla, incloent-hi el suc. Barregem la molla, les sardines, el pebrot i les olives. Hi afegim una mica de suc de llimona.

Farcim el pa amb aquesta barreja i quan sigui el moment de servir-ho, ho tallem a rodanxes.

La quantitat d'olives i de pebrot dependrà del nostre gust.

Seguidors