dimecres, 12 de desembre del 2012

Escudella de carabassa i fesols

Res millor pel fred que una bona sopa o escudella com la d'avui. A més, sense complicacions d'ingredients. de temporada , fàcils de trobar i econòmics. Per donar-li més bon gust, porta un os de pernil que podrem trobar fàcilment als supermercats o a la cansaladeria o, si tenim un pernil sencer per casa, és tan fàcil com guardar els ossos quan l'acabem.

Ingredients (4 persones):
1 carabassa d'uns 800 g
1 o 2 cebes grosses
100 g de mongetes seques cuites (o fesolets)
50 g d'arròs
50 g de fideus
un tros de botifarra negra
1 os de pernil
1 fulla de llorer
2 litres d'aigua

Pelem i tallem a trossos la ceba (o cebes). Pelem i tallem a daus la carbassa i reservem.

Posem una olla grossa amb l'aigua a bullir. Quan sigui calenta i comenci a bullir, hi tirem el pernil i el llorer. Deixem que bulli uns minuts i hi tirem la ceba i la carabassa. Deixem que bulli a foc mitjà. Hi afegim també les mongetes seques ja cuites, doncs volem que es desfacin. Salem, amb compte, doncs el pernil també salarà el plat.

Quan sigui tot mig cuit, hi tirem l'arròs i els fideus i deixem que coguin; a mitja cocció dels fideus i l'arròs, hi afegim la botifarra negra tallada a rodelles. Rectifiquem de sal i acabem de deixar de coure.

1 comentari:

Tapa't de tapes ha dit...

oh, que bona! Només he fet servir la carbassa per cremes, però amb sopa i fesoletes deu ser boníssima! Et passa el fred al moment segur! Petons

Seguidors