dimecres, 19 de desembre del 2012

Pastís de la Verge de Granada amb codonyat

Estàvem buscant la manera de fer un pastís farcit amb codonyat que no fos la típica pasta brisa quan vam veure aquesta recepta al bloc "Arca de recuerdos".  És una recepta tradicional de Granada (torta de la Virgen) que es fa normalment farcit de cabell d'àngel o xocolata i per les festes de la Mare de Déu de Las Angustias. Va tenir un èxit immediat!

Ingredients:
500 g de farina
2 rovells d'ou
100 g d'oli d'oliva
150 g de llet
100 g de sucre
1/2 paquet de llevat de forner (uns 15 g)
sal
sèsam
sucre per decorar
codonyat (uns 300 g)

Barregem la farina amb el llevat i la sal. La posem damunt del marbre i fem un forat al mig en forma de volcà. A dins del "cràter" hi ficarem els rovells, la llet, l'oli i el sucre. Barrejarem i pastarem fins a tenir una pasta homogènia. Tapem amb un drap i ho deixem llevar en un lloc lluny de corrents d'aire i de llum directa.

Passat aquest temps, enfarinem de nou el marbre i hi posem la pasta. La treballem com si féssim pa. Quan la pasta sigui fina , la dividim en dues meitats. Amb l'ajut del corró, estirem una de les meitats fins a formar un rectangle no gaire gruixut. Aquesta serà la base del pastís. Aboquem i repartim pel damunt el codonyat. Mentrestant, també amb el corró, estirem l'altra meitat de la pasta fins a deixar-la fina i tampem amb ella la base i el codonyat. Al voltat del pastís i perquè ens quedi ben tancat fem amb els dits un cordonet. Pintem amb un altre rovell d'ou la superfície del pastís i empolsinem amb una bona quantitat de sèsam i sucre. Deixem reposar uns 10 o 15 minuts.

Enfornem a foc calent (180º) durant uns 30 minuts (dependrà del forn). Quan la pasta estigui ben rossa i cruixent, la traiem del foc i la deixem refredar damunt d'una graella o similar.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Doncs és molt bona idea! La veritat és que jo tiro més al cabell d'àngel perquè no penso mai en el codonyat com a farciment. En prenc nota!! Petonets

bojosperlacuina ha dit...

No coneixia aquest pastís. Sembla boníssim.

Seguidors