dimecres, 5 de desembre de 2012

Tajine de carabassa i castanyes


Aquesta recepta l'hem treta del bloc italià "cook and the city" ; deseguida que la vàrem veure ens va encantar, doncs és una forma fantàstica de disfrutar en un mateix plat de dos dels productes estrella de la tardor: les carbasses i les castanyes.

Ingredients (3-4 persones)
1kg de carabassa
150 g de castanyes
1 culleradeta de cafè de canyella mòlta
1 cullerada sopera de comí
1 cullerada sopera de coriandre
3 o 4 llavors d'anís estrellat
1 cullerada sopera de mel de romaní
3 o 4 gotes de vinagre
brou vegetal o aigua

Tallem i pelem a a daus la carabassa. Bullim i pelem les castanyes, o si ho preferim, les couem  a la brasa o al foc i les pelem. Recordeu que les castanyes cal sempre fer-lis un tall primer de bullir-les o de coure-les.

En un tajine, o si no en teniu en una cassola que tingui tapadora, hi posem un raig d'oli i sofregim la carabassa. Quan hagi donat uns quants tombs, hi afegim el comí, el coriandre i l'anís estrellat.  Salem i empebre. Hi tirem immediatament les castanyes i brou o aigua que ho cobreixi tot. Tapem i deixem coure a foc mitjà.

Quan sigui pràcticament cuit, hi tirem la canyella, la mel i el vinagre. Rectifiquem de sal i deixem coure uns minuts més i ja ho tindrem llest per servir.

Seguidors