diumenge, 16 de desembre del 2012

Arròs de pop amb botifarra negra i de perol

Aquesta recepta va ser publicada a la revista dels mercats de Girona "milfulls" que sempre porta  receptes molt interessants. Hem fet uns petits canvis, doncs la recepta original incloïa botifarra blanca i no pas de perol, no duia tampoc vi i en canvi posaven una mica de porradell picat al final (nosaltres no en teníem). Per altra banda, vam comprar pop congelat però cru, per tant, primer de tot ens va caldre coure'l, si el compreu ja bullit tot això que us estalviareu!

Arròs (2 persones):
160 g d'arròs
1 ceba mitjana
1 pebrot verd
1 tros de botifarra de perol
1 tros de botifarra negra
150 g de rovellons
200 g de pop congelat (cru)
1 got de vi blanc
320 g de brou (el doble que el pes de l'arròs)*

Si el pop està congelat, deixarem que es descongeli i mentrestant posarem una olla al foc amb fora aigua. Quan comenci a bullir, hi posem una fulla de llorer, sal i un all i hi tirem el pop. Deixem que cogui fins que sigui ben cuit. Reservem el pop i guardem l'aigua.

Mentrestant tallarem una ceba picolada ben fina. Posarem una cassola de terrissa al foc amb un raig d'oli i hi tirarem la ceba i una mica de sal. Quan comenci a tornar-se transparent, hi afegirem el pebrot verd també ben picolat i deixarem que es faci. Afegim també el vi i deixem que es redueixi. Cal que quedi tot ben cuit i ben confitat però sense cremar-se, si cal, anirem afegint una miqueta d'aigua de tant en tant.

A part, netejarem els rovellons de terra, fulletes, etc. i els tallarem a trossos no gaire petits.

Quan el sofregit estigui ben concentrat, hi tirem les botifarres tallades a rodanxes i deixem que coguin una mica i que deixin anar el greixet. Afegim llavors els rovellons i deixem que es coguin.

Quan els rovellons siguin cuits, afegim l'arròs i hi donen un parell de tombs. Llavors,  i amb el foc ben alt, hi afegim l'aigua de bullir els pops ben calenta. Deixeu coure durant 16 minuts. A mitja cocció, hi afegim el pop tallat a trossos. Apagueu el foc i deixeu reposar abans de servir 5 minuts més.


* penseu que segons el tipus d'arròs potser caldrà més brou, per exemple, l'arròs bomba en necessita més.

2 comentaris:

Fórmules Culinàries ha dit...

Arrós de pop!!
no ho havia sentit mai! i a més amb botifarra del perol!!
ho haurem de provar!
ptns!!

Tapa't de tapes ha dit...

Un arròs mar i muntanya fantàstic, quina pinta!!

Seguidors