dijous, 17 de gener del 2013

Calamars farcits Annita

Aquesta recepta es podria dir que és familiar...li va explicar a la meva mare una bona amiga de la família fa una pila d'anys i des de llavors es va "quedar" entre nosaltres. És especialment adequada per a celebracions i diades assenyalades; es pot fer el dia abans (de fet és millor fer-la el dia abans) i queda força vistosa sense ser gaire complicada.

Ingredients (6 persones)
3 calamars grossos de la mida d'un pam aproximadament
8-10 gambes
350 g de rap
2 ous durs
1 ceba mitjana
2 tomàquets madurs
all
julivert
un grapat de pinyons
llet


Es tallen ben menuts les potes i les aletes del calamar, el rap i les gambes. Es barregen amb els ous durs també trinxat. Amb aquesta farsa, s'omplen els calamars, es tanquen amb uns escuradents i s'enfarinen. Els fregim amb oli (amb compte que tiren espurnes).

A part, en una paella amb oli, fem un sofregit amb la ceba tallada petita i els tomàquets ratllats. Quan la salsa sigui cuita i ben condimentada amb sal, la passem pel xino o pel passapurés.

En una cassola, posem els calamars, la salsa i una picada feta amb els pinyons, l'all i el julivert. Hi afegim un raig de llet i rectifiquem de sal. Deixem que faci xup-xup fins que estigui tot ben cuit i la salsa ben lligada.

Aquest plat es millor d'un dia per l'altre. Al moment de servir, traiem els calamars de la cassola, fem talls gruixuts com dos dits i els servim en una plàtera amb la salsa calenta al costat i en una salsera.

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

quina pinta! M'encanten els calamars farcits! petons

Agenda di Nico ha dit...

Buonissimi!
ciao!

Seguidors