dijous, 21 de febrer del 2013

Sopa d'espinacs i arròs


Una altra recepta clàssica a casa nostra: sopa d'espinacs i arròs amb talls de botifarra negra. Ideal pels dies de molt de fred. Tot i que aquest hivern de moment no ho esta sent molt, encara vam trobar un dia per poder fer-la aquest any. De pas, aprofitem un dels productes de temporada: els espinacs.

Ingredients:
1 kg d'espinacs frescos
100 g d'arròs
2 patates petites
1 pastanaga maqueta
1 tros de botifarra negra
2 alls
2 o 3 tomàquets madurs
1,5 l. d'aigua

En una olla grossa hi posem l'aigua i quan comenci a bullir, hi tirem la pastanaga pelada i tallada petita i les patates pelades i tallades també a làmines no gaire grossos.

Després d'uns minuts de cocció, hi tirem els espinacs nets i tallats i l'arròs i un xic de sal. Deixem coure fins que estigui gairebé cuit l'arròs.

A part, en una paella, amb una mica d'oli sofregim els alls pelats i picolats ben fins i quan comencin a agafar color, hi tirem immediatament el tomàquet ratllat. Salem. Deixem coure uns minuts i hi afegim la botifarra negra tallada a rodanxes. Donem un parell de voltes al sofregit i ho tirem tot dins de l'olla. Deixem que cogui uns minuts (1 o 2), rectifiquem de sal i ja ho tindrem llest.

2 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

oh! Doncs jo no l'he provat mai aquesta combinació... i mira que les sopes m'encanten a l'hivern. M'apunto la vostra tradició i la faré, ha de ser gustosa, i és molt sana en ingredients! Bé, sí, la botifarra... però hi ha d'haver alegria, si no malament! ha ha. Petons

trifasic de baileys ha dit...

quina bona pinta!! i a sobre amb botifarra! que mes es pot demanar! genial!! petonets

Seguidors