dijous, 9 de maig del 2013

Gelat After Eight (xocolata i menta)

Un gelat amb una combinació irresistible: xocolata i menta. No té el color del que vénen a les botigues, però és 100% natural i si us fa il·lusió amb el color ben verd només us cal comprar colorant de pastisseria groc i blau i trobar el to de verd que us agradi (en vénen als supermercats).

Ingredients (6-8 persones):
200 g de nata liquida de muntar
1 brot de menta fresca
2 o 3 preses de xocolata al 70%
1 cullerada de sucre

Començarem per a fer una infusió de la menta i la nata liquida. Hi ha diverses maneres, nosaltres varem posar a bullir tota la nata i immediatament que estava per arrencar el bull, hi vam tirar la menta i ho vam deixar infusionar mitja hora aproximadament. La propera vegada, no farem bullir tota la nata: després no la varem poder muntar del tot bé i potser va ser per culpa d'aquesta bullida, per tant, el proper cop, bullirem una petita part i allà farem la infusió. Després que la tinguem freda, la barrejarem amb la resta.

Però ara, tornem al que vam fer nosaltres: varem  portar a bullir tota la nata com dèiem , hi vam tirar la menta i ho vam deixar infusionar. Al cap de mitja hora, vam treure la menta i vam deixar refredar.

Quan la nata estava freda la vam posar un parell d'hores a la nevera perquè es refredes més encara. Passat aquest temps, la vam treure i amb la màquina i les pales per muntar nata, vam començar a muntar-la, quan ens va semblar que agafava consistència, hi vam afegir una cullerada sopera de sucre; això normalment ajuda a pujar millor la nata. Com hem dit abans, vam tenir alguns problemes i no va acabar de muntar del tot bé, però va agafar una certa consistència i ho vam donar per bo.

Mentrestant, havíem trossejat ben petit les preses de xocolata i ho varem barrejar amb la nata. Un cop tot ben barrejat,  i dins d'un recipient de parets resistents, ho vam posar al congelador.

Com que no tenim màquina de fer gelats, de tant en tant, ho trèiem del congelador (cada 2 o 3 hores) i ho barrejàvem el millor que podíem. Això ajuda a evitar que es formin cristalls de gel.  Es fa d'un dia per l'altre i així queda ben gelat!

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

és el meu gelat preferit, Carina1 I si no té un color tan fluorescent però és natural segur que aquest gelat val molt la pena! Petons

conpanyvino ha dit...

Que bo!!!!! quines ganes que tinc de començar a fer gelats!!! probaré aquesta recepta!!

trifasic de baileys ha dit...

si es tan bo i natural com ho presentes, ho haure de tastar que ja venen ganes de menjar gelats! jo ja en compro! jeje petons

Francisco M. ha dit...

Hola Anirac, parece sencillo y realmente tiene que estar muy bueno. Habra que intentarlo. Gracias por compartir esta receta con todos nosotros

Saludos desde felicidadenlavida
Un abrazo grande;
Francisco M.

Seguidors