divendres, 27 de setembre del 2013

Pollastre tandoori V. 2.0

Avui publiquem una versió de la famosa recepta del pollastre tandoori, és una versió bastant lliure perquè per començar no tenim el tandoor, el forn típic on cal coure'l i ens faltaven algunes espècies o sigui que probablement si mai un hindú arriba a llegir aquesta recepta es posarà les mans al cap probablement! Ara, el resultat ha sigut la mar de bo! És relativament fàcil, només cal preveure el temps per marinar-lo i tenir el màxim d'espècies a mà!

Ingredients (2 persones).
2 pits de pollastre desossats i tallats a daus
1 llimona (el suc)
1 iogurt grec
2 cullerades de cafè de coriandre en pols
1 cullerada de cafè de comi en pols
1 cullerada de cafè de gingebre en pols
1 cullerada de cafè de llavors de fonoll
pebre negre en pols
2 claus d'olor
1 all aixafat i pelat
1 culleradeta de cafè de cardamom mòlt

El dia abans, fer tallets als daus de pollastre i regar-ho tot amb el suc de llimona. Els tallets són perquè el suc penetri bé i pre-cogui el pollastre. Deixar marinar un parell d'hores.

A part, barrejar el iogurt amb totes les espècies. Barrejar ara el pollastre amb el iogurt i les espècies i posar-ho al frigorífic a marinar tota la nit.

A l'endemà, folrar una platèra que pugui anar al forn amb paper d'alumni i abocar-hi al damunt el pollastre amb el iogurt untat.

Encendre el forn a 180ª i quan sigui calent, ficar-hi la platèra i deixar-ho el temps just perquè cogui el pollastre sense quedar eixerreït. Treure del forn i servir amb arròs blanc o amanida.

2 comentaris:

Eva ha dit...

Ha d'estar força gustós aquest pollastre! algun cop l'havia vist en algun altre blog i quan veia totes aquelles espècies no sabia ni d'on treure-les! però veig que amb menys també queda bé, oi?

Anirac ha dit...

hola Eva! efectivament la llista d'espècies original en té alguna més..aquí me n'he deixat (com a més important) una que li dóna el color vermellet típic, però es que és difícil de trobar!!

Seguidors