Avui publiquem una versió de la famosa recepta del pollastre tandoori, és una versió bastant lliure perquè per començar no tenim el tandoor, el forn típic on cal coure'l i ens faltaven algunes espècies o sigui que probablement si mai un hindú arriba a llegir aquesta recepta es posarà les mans al cap probablement! Ara, el resultat ha sigut la mar de bo! És relativament fàcil, només cal preveure el temps per marinar-lo i tenir el màxim d'espècies a mà!
Ingredients (2 persones).
2 pits de pollastre desossats i tallats a daus
1 llimona (el suc)
1 iogurt grec
2 cullerades de cafè de coriandre en pols
1 cullerada de cafè de comi en pols
1 cullerada de cafè de gingebre en pols
1 cullerada de cafè de llavors de fonoll
pebre negre en pols
2 claus d'olor
1 all aixafat i pelat
1 culleradeta de cafè de cardamom mòlt
El dia abans, fer tallets als daus de pollastre i regar-ho tot amb el suc de llimona. Els tallets són perquè el suc penetri bé i pre-cogui el pollastre. Deixar marinar un parell d'hores.
A part, barrejar el iogurt amb totes les espècies. Barrejar ara el pollastre amb el iogurt i les espècies i posar-ho al frigorífic a marinar tota la nit.
A l'endemà, folrar una platèra que pugui anar al forn amb paper d'alumni i abocar-hi al damunt el pollastre amb el iogurt untat.
Encendre el forn a 180ª i quan sigui calent, ficar-hi la platèra i deixar-ho el temps just perquè cogui el pollastre sense quedar eixerreït. Treure del forn i servir amb arròs blanc o amanida.
2 comentaris:
Ha d'estar força gustós aquest pollastre! algun cop l'havia vist en algun altre blog i quan veia totes aquelles espècies no sabia ni d'on treure-les! però veig que amb menys també queda bé, oi?
hola Eva! efectivament la llista d'espècies original en té alguna més..aquí me n'he deixat (com a més important) una que li dóna el color vermellet típic, però es que és difícil de trobar!!
Publica un comentari a l'entrada