dissabte, 7 de setembre de 2013

Sopa de meló amb oli de menta

Una recepta típica de l'estiu: la sopa de meló, en aquest cas amb la variant de fer servir mató entre els ingredients i de l'oli de menta.

Ingredients (4-5 persones):
1 meló  ben madur
1 pot de mató (hem fet servir la marca Cadí)
sal i pebre negre
oli de menta

Començarem per obrir el meló i separar la carn de les llavors. Ho passem pel turmix juntament amb el mató. Quan la barreja ens hagi quedat ben fina, hi posem sal i pebre negre al gust.

Mentrestant, barregem menta fresca amb oli (nosaltres tenim un potet a la nevera) i ho deixem reposar.

En el moment de servir, amb l'ajut d'una cullera, aboquem una mica de l'oli pel damunt de la sopa. També la podem acompanyar de trosset de pernil salat o cansalada cruixent, en aquest cas, posarem els talls de cansalada o pernil salat en una paella a foc mig i deixarem que es torrin una miqueta fins que tinguin una consistència cruixent (no cal afegir-hi oli), quan estiguin freds, ho posem pel damunt de la sopa.

Seguidors