dijous, 12 de setembre de 2013

Tiella de sardines

I avui, aprofitant que teniem sardines al congelador, hem fet aquest plat itialià: tigella de sardines, una mena de pastís de patates amb sardines fresques.

Ingredients (3-4 persones):
600 g de sardines fresques
1200 g de patates
2 ous
2 o 3 grans d'all
50 g de formatge ratllat per gratinar
julivert al gust
sal i pebre negre mòlt

Netegem les sarines i els hi treiem l'espina dorsal, les salem i empebrem i les reservem.

Fem bullir les patates amb pela i tot, quan siguin cuites, les pelem i fem un pure aixafant-les amb la forquilla o amb fen servir el passapurés. Si volem, perquè ens quedi més fluït i fi, hi podem barrejar una mica de llet i/o oli. Reservem.

Ratllem els tomàquets, hi afegim una mica de sal i un puntet de sucre. Ho aboquem en una paella amb una mica d'oli i fem que es cogui, quan estigui sofregit, ho retirem i reservem.

Posem en una plàtera que pugui anar al forn, una capa de pure de patates, espolsem al damunt all i julivert trinxat i sal i pebre. Ho regem amb un fil d'oli.  Escampem pel damunt els filets de sardina i el puré de tomàquet. Anem fent més capes de patates, julivert i all i sardines i puré de tomàquet fins acabar els ingredients.

Aboquem pel damunt els ous batuts i el formatge ratllat.

En fornem a 180º (el forn ja calent) una mitja hora.

1 comentari:

El pare ha dit...

Manoi quin pastís més original. En prenc nota.
Una abraçada.

Seguidors