dimarts, 15 d’octubre del 2013

Pizza (margherita i de tonyina)

La recepta de la pizza és avui en dia ben popular  i es clar, no hi podia tampoc faltar la nostra versió. Amb les quantitats que senyalem, ens en surten 3 de força maques...de fet podrien menjar pizza fins a 6 persones! N'hem preparat dues en aquest cas: una margherita i una amb tonyina i pebrot verd. Primer explicarem com fer la pasta de la pizza i després com fer aquestes dues receptes en concret.

Ingredients:

per la pasta:
300 ml d'aigua
500 g de farina
3 cullerades d'oli
1 culleradeta rasa de sucre
10 g de sal aprox.
10-12 g de llevat de fornet

Començarem per posar la farina en forma de volcà en el marbre de la cuina o dins d'un bol de parets altes i gros. A part, barrejar el llevat en una part de l'aigua a temperatura ambient o tèbia (mai calenta, "matariem" el llevat). Posem el llevat dissolt dins del volcanet. Barrejar-ho i un cop barrejat, afegir-hi la resta de l'aigua a poc a poc, l'oli, la sal i el sucre. Treballar-ho i pastar-ho fins a tenir una pasta llisa i fina. Millor, treballar-la damunt del marbre enfarinat. Formar una bola i tornar a posar en el bol. Tapar-ho amb un drap i tenir-lo lluny de la llum i de corrents d'aire. Deixar reposar fins que dobli el volum.

Un cop doblat el volum, damunt el marbre, estirar amb el corró donant-li forma rodona i el gruix que volguem (penseu que puja sempre una mica). Farcir amb els ingredients triats.

Pel farcit de la margherita:
Tomàquet sofregit
1 unitat de mozarella
alfàbrega fresca (fulles)

El tomàquet pot ser de pot (natural) o ratllat per naltros. Caldrà fregir-lo en una paella fins que sigui cuit amb una mica de sal al gust i una mica de sucre. Deixar refredar.

Escampar amb l'ajut d'una cullera (per exemple) el tomàquet fregit damunt la pasta ja estirada i col·locada damunt la llauna amb la que anirà al foc. Esmicolar amb els dits la mozzarella i repartir-la pel damunt del tomàquet.

Enfornar a 180º fins que sigui cuita. Quan la traiem del forn, escampar les fulles d'alfàbrega pel damunt.



pel farcit de la de tonyina:
Tomàquet sofregit
1 llauna de tonyina
1 pebrot verd tallat a tires
1 unitat de mozzarella

Per a fer el tomàquet, fem el mateix que amb la pizza margherita. Escampem-lo damunt la pizza ja preparada  i tornem a esmicolar pel damunt la mozzarella. Repartim també pel damunt la tonyina prèviament escorreguda i esmicolada. Repartim el pebrot que haurem tingut en oli per trempar-lo un parell d'hores (només cal tirar-hi pel damunt un raig d'oli i de tant en tant remenar-lo).

Enfornem a 180º fins que sigui cuita.

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

M'agrada molt com us ha quedat, Carina. La pizza fa salivera...!

ESTONES LLIURES ha dit...

M'agraden molt les pizzes i sobretot si són casolanes.
Petons

Eva ha dit...

Que bona la pizza casolana! no sabria amb quina de les dues quedar-me, quina pinta!

Seguidors