dimecres, 30 d’octubre del 2013

Truita de riu en escabetx de cítrics


L'escabetx és una manera molt típica de cuinar (i conservar) el peix sobretot; en aquest cas vàrem optar per fer-ne un de cítrics que queda un pèl més suaus que no pas amb vinagre. Hi ha diferentes versions d'aquesta recepta, aquesta és la nostra!


Ingredients (2 persones):
2 truites de riu
1 ceba grossa
2 pastanagues petites
1 aranja
1 taronja
1 llimona (en total un got de suc)
150 ml de vi blanc sec
farigola
2 alls
2 fulles de llorer
pebre negre en gra

Començarem per esprèmer la taronja, l'aranja i la llimona i resevar en total un got en total, es a dir, un terç del suc de cada fruita. Podem fer tiretes de la pell de les fruites (sense la part blanca ) i reservar-les.

En una paella amb oli, fregirem les truites de riu prèviament enfarinades (ull! poden esquitxar oli!). Quan siguin rosses, les traurem amb cura i les reservarem en una olla de fang o similar.

En el mateix oli, sofregirem la ceba tallada a làmines i quan comenci a tornar-se transparent, hi afegirem el llorer, la farigola, els alls pelats, el pebre negre i les pastanagues pelades i tallades a rodanxes. Deixarem que cogui uns minuts més i hi afegirem el vi blanc. Quan el vi s'hagi evaporat, hi afegim el suc de fruites. Deixarem que concentri el suc i que es coguin les pastanagues. Quan ja siguin ben cuites les pastanagues, hi afegim la pell dels cítrics i ho deixem coure un parell de minuts més (si fos el cas que l'haguessim reservat).

Quan l'escabetx sigui preparat, l'aboquem pel damunt de les truites.Ho podem guardar a la nevera. Normalment, aguanta així 4 o 5 dies. Si fa molta calor, potser menys, ull!

2 comentaris:

El pare ha dit...

Em sembla molt interessant el fet de substituir totalment el vinagre per cítrics. Jo he incorporat cítrics a l'escabetx més tradicional. Ja ho provaré tal com dius, i tant que sí.
Una abraçada.

Tapa't de tapes ha dit...

Quina bona pensada, Carina. L'escabetx de cítrics m'agrada molt, a casa en fem sempre que podem, sempre amb sardines. Això de fer-ho amb truita ha estat una bona sorpresa! apuntadíssima. Petons

Seguidors