divendres, 25 d’octubre del 2013

Fereni (postres perses d'arròs)

Un altra recepta persa (ens ha donat per aquest país i aquesta gastronomia, que hi farem!). Molt fàcil de fer, només cal tenir una mica de paciència a l'hora d'espesseir la crema...doncs, d'això es tracte de fer una mena de menjar blanc (per la textura) amb farina d'arròs i aromatitzada amb aigua de roses...

Ingredients (4 persones):
500 ml de llet
70 g de farina d'arròs
100 g de sucre
2 cullerades soperes d'aigua de roses (a comerços àrabs o grans superfícies)
festucs crussos per decorar

Dissoldrem en una mica de llet  la farina d'arròs amb compte perquè no ens faci grumolls. Quan sigui ben dissolta hi afegirem la resta de la llet, el sucre i l'aigua de roses. Posarem tot el conjunt en un cassó i el cassó a foc baix.

Anirem remenant constantment la barreja per tal que no s'enganxi al cul del cassó. Mantindrem el foc mitjà o baixet. Caldrà una mica de paciència, doncs passaran uns 30-40 minuts fins que no espesseeixi. Cal que tingui una textura tipus crema de Sant Josep o menjar blanc. Quan la crema comenci a espesseir, l'aboquem en cassoletes de crema o gots de vidre o copes (com a la foto). Deixem refredar.

Ho guardarem a la nevera i poc abans de servir-les i repartirem pel damunt els festucs crus tallats grollerament. També ho podem decorar amb canyella si ho preferim.

4 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

ah, doncs sembla fàcil de fer, sí, i segur que és aromàtica aquesta preparació!

Unknown ha dit...

Deliciós!!!!!!!!

ESTONES LLIURES ha dit...

Sí que sembla fàcil, bo i amb na presentacio que dóna joc.
Petons

trifasic de baileys ha dit...

ostres quina combinacio tan original!! s'haura de tastar! petons

Seguidors