dilluns, 1 de setembre del 2014
Mandonguilles de bacallà
Avui, tot un clàssic: mandonguilles de bacallà...irresistibles!
Ingredients (4 persones o unes 25-28 mandonguilles aproximadament):
300 g de bacallà sec
1 ou
1 llesca de pa sec xopa de llet
julivert
alls pelats i picolats ben fins (al gust)
un pessic de canyella
per la salsa:
mig gotet de vi ranci
10-12 avellanes torrades
safrà
alls pelats al gust
julivert
sal i pebre
El dia abans posarem el bacallà en remull. Cal que ens quedi ben dessalat, perquè cal pensar també que al fregir les mandonguilles es concentrarà la sal i si no el tenim ben dessalat, ens quedarà massa fort.
Esqueixem el bacallà i el posem en un bol, juntament amb l'all i el julivert ben trinxat i la canyella i la molla de pa remullat però ja espremut. Ho piquem amb una mà de morter fins que sigui ben fi (reconec que és la part pitjor). Afegim l'ou quan estigui tot ben picat i barregem fins que tingui consistència, si cal, hi afegirem una mica de farina.
Formem les mandonguilles amb l'ajut d'una cullera, les passem per farina i les fregim en oli ben calent. Reservem.
Fem una picada amb els alls fregits i la resta dels ingredients. Els posem en una cassola i ho remullem amb una mica d'aigua. Deixem coure uns minuts a foc baix i hi afegim les mandonguilles amb molta cura. Anem remenant sempre amb cura de no trencar les mandonguilles. Deixem que faci xup-xup fins que la salsa estigui lligada. Tastem de sal, i si cal, rectifiquem.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
hummmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm que bones tenen que estar
Ostres...amb el que a mi m'agrada el bacallà...una manera genial de menjar-ne...Petons!
m'agraden molt més les mandonguilles de peix que de carn! aquestes no les he fetes mai però! bona idea!! petons
Publica un comentari a l'entrada