dijous, 11 de setembre del 2014

Panades mallorquines de sípia i pèsols

Teníem moltes ganes de provar de fer panades mallorquines: cada cop que hem tingut l'oportunitat de tastar-les ens han entusiasmat...així que quan vam veure aquesta recepta on anàven farcides de sípia al bloc de "bojos per la cuina" no ens ho vam pensar gaire! Bàsicament el que hem fet ha sigut reduir les proporcions . La forma no es ni de bon tros perfecte, però estaven boníssimes!!

Ingredients (5 panades):

pel farcit:
400 g de sípia
400 g de pèsols congelats
1 ceba mitjana
pebre vermell dolç
pebre negre
sal

per la pasta:
80 g de saïm o sigui de llar
80 g d'oli d'oliva
125 g de llet
380 g de farina normal
sal

Farem que el peixater ens netegi la sípia. Un cop a casa, la tallem a dauets, l'amanim amb el pebre vermell i el pebre negre i una mica d'oli i deixem reposar.

Deixem descongelar els pèsols, tallem la ceba ben fina, amanim amb el pebre vermell i el pebre negre i un xic d'oli també. Deixem reposar.

En un bol gros, posem el llar a temperatura ambient, l'oli, sal i la llet. Ho barregem i quan sigui homogeni, hi anem afegint la farina fins que quedi una pasta consistent. Per saber si la consistència és la bona, mirem de fer una panada petitona i que les parets laterals de la cassoleta s'aguantin bé. Deixem reposar una hora aproximadament.

Fem uns retalls de paper de cuina d'uns 11 cm de costat. Encenem el forn a 200º.

Separem la pasta en trossos iguals. De cada tros, en separem un terç per fer-hi la tapa de la cassoleta. Posarem la bola grossa damunt el paper i amb els dits li donarem forma de cassoleta. Aixecarem a poc a poc els laterals. Quan la tinguem feta, hi posem dues cullerades de pèsols amanits, una de sípia i una altra de pèsols. Formem la tapa aplanant el tros que hem reservat. Tapem la cassoleta i ajuntem els laterals, pessigant els dos costats. Posem la cassoleta damunt una llauna que pugui anar al forn.

Quan tinguem totes les cassoletes fetes, enfornem i deixem que coguin fins a agafar color (uns 45 minuts aproximadament). Compte! el temps variarà segons el forn! Deixem refredar una mica i servim.

Seguidors