Avui tenim una recepta d'origen medieval. Les sípies estan en temporada i per tant hem aprofitat l'ocasió per a fer aquest guissadet que com veureu és molt fàcil de fer.
Ingredients (2 persones).
3 o 4 sípes mitjanes (penseu que serán el tall principal) ja netes i amb la melsa
1 grapat d'ametlles crues pelades
1 grapat de pinyons
1 grapat de panses
1 grapat d'ametlles torrades
1 tassa de cafè de vinagre
1 got d'aigua o brou suau
En una cassola que es pugui tapar començarem per a possar-hi un raig d'oli i afegir-hi la sípia neta i tallada a trossets no gaire petits. A mig sofregir, afegir-hi les ametlles crues, les panses remullades prèviament i els pinyons també remullats.
Donar-hi un parell de tomps, tapar-ho i abaixar el foc. Immediatament, piqueu en un morter les ametlles torrades i al mateix morter, deixateu-les amb el vinagre. Abocar-ho tot a l'olla o cassola. Afegir-hi un xic d'aigua o brou de peix. Deixar que cogui a poc a poc. No ha de quedar eixuta.
Servir-ho amb el suc.
3 comentaris:
Que originals els ingredients...fruits secs i peix! Estic encuriosida...
Petons
Anna
http://amossegadetes.blogspot.com.es
Quin guissadet més curiòs! ME l'emporto que a més les sípies estàn bastant bé de preu.
Petons i bon cap de setmana
Palmira
M'ha fet pensar en un escabetx de sípies. Sí que ha d'estar bo, sí.
Una abraçada.
Publica un comentari a l'entrada