divendres, 27 de novembre de 2015

Allioli de codony


La tardor és sinònim de codonys..aquesta fruita tan típica d'aquestes dates és, però una gran desaprofitada, a part del codonyat, quasi no es fa servir actualment en la nostra cuina (hi ha receptes antigues de pollastre i carn amb acompanyament de codonys). L'altra forma encara molt típica d'incloure el codony a la cuina és fer-ne allioli! Aquest allioli que serveix igualment com acompanyament de carns i verdures a la brasa, és més suau i és molt comú a la zona de Lleida i als Pirineus. La recepta, com veureu, és molt senzilla.

Ingredients:

1 codony petit
2 o 3 grans d'alls pelats i tallats
sal
oli

Escalivem el codony. Un cop escalivat, li traiem la pell i farem servir només la carn.

En un morter, piquem els alls amb una mica de sal fins a tenir una pasta fina. Hi afegim el codony escalivat. Ho piquem tot de nou fins que tot sigui fi. Comencem a abocar-hi un rajoli curt d'oli i remenem fins que la pasta l'absorbeixi del tot. Anem afegint l'oli a poc a poc, a rajolins curts, fins a obtenir la quantitat d'allioli que vulguem (també hi ha qui afegeix l'oli gota a gota, llavors, ens caldrà un ajudant).

(Ah! i recordeu el que deien les àvies, si no vols que es talli l'allioli, no el miris mentre el fas!!!)



Seguidors