dilluns, 16 de novembre de 2015

Sopa torrada de Vic

Una sopa ben popular a Vic i la seva comarca però força desconeguda fóra d'allà. De fet, a Vic és tan popular que als forns vénen unes bossetes amb el pa sec i ja preparat per a fer-la. El segon ingredient bàsic són les pilotilles, es a dir, unes mini-mandonguilles que també les trobem a altres sopes com la sopa de galets amb pilotilles (justament).

Ingredients (2 persones):

brou lleuger o aigua
pa sec al gust (dependrà de com ens agradin d'espesses)

per les pilotilles:
carn picada de porc (pot ser 50% de porc i 50% de vedella)
canyella
all i julivert al gust
1 ou
farina

Començarem per fer les pilotilles: barrejarem en un plat la carn, l'all i el julivert picat, la canyella al gust, l'ou, sal i pebre negre i una mica de farina per donar-li consistència a tot i poder fer les pilotilles. Les pilotilles cal que tinguin una mida aproximada de la meitat d'una mandonguilla o encara més petites. Amb uns 250 g de carn ens en poden sortir unes 20.

Un cop formades les pilotilles, les passem per farina, les fregim i les reservem.

A part, en una olla grossa, hi posem el brou i quan comenci a bullir, hi tirem el pa torrat a trossets. Deixem que cogui i que el pa es desfaci. Llavors, hi afegim les pilotilles, deixem que cogui uns deu minuts més, rectifiquem de sal i servim.

4 comentaris:

Roser Font ha dit...

bonissima! m'encanta i em sona molt haver vist pa per sopa, no sé on, però em sona.Les pilotilles el millor! és el que més m'agrada de la sopa! petons

El pare ha dit...

No la coneixia i me l'apunto, ara comença el temps en què les sopes venen molt de gust.

Anònim ha dit...

Abans de posar el brou, s'ha de fer un sofregit de ceba i tomàquet. Llavors posar el brou i una picada amb all, julivert i unes quantes avellanes torrades. Després un cop bulli ja es pot afegir el pa torrat...
Aquest sofregit el fem perquè la sopa sigui més gustosa

Anònim ha dit...

Hi ha tendència a dir que una cosa és desconeguda (o força desconeguda) quan, en realitat, només la desconeixen a Barcelona i rodalies. Potser és típica de Vic, però jo he menjat aquesta sopa al Berguedà (on també venen bossetes de pa torrat als forns), al Pallars, a la Vall d'Aran, al Bages, al Solsonès,...
Molt bona, per cert. A casa la fem sovint.

Seguidors