Un altra recepta per a fer les albergínies, aquesta força senzilla i que millora d'un dia per l'altre...aquesta recepta és típica de la comarca de les Garrigues.....
Ingredients (2 persones):
3 albergínies mitjanes
1 ceba mitjana
3-4 tomàquets ben madurs
1 all
sucre i sal
pebre vermell dolç (una cullerada de cafè)
brou o aigua
per la picada:
julivert
5-6 ametlles torrades
1 all cru
Pelem les albergínies i les tallem a rodanxes, les salem i deixem que perdin un xic d'aigua i per tant amargor.
Quan hagi passat una estona (mitja hora mínim), les enfarinem i fregim en oli calent. Reservem.
Fem un sofregit de la següent manera: picolem la ceba ben petita i l'all també, ho sofregim en una cassola alta a foc baix fins que sigui ben transparent. Hi afegim el tomàquet ratllat, una mica de sal i un xic de sucre i una mica de pebre vermell dolç. deixem que es concentri el sofregit i hi afegim llavors un got de brou o aigua.
Afegim al sofregit les albergínies i deixem que facin xup-xup a foc lent amb la cassola tapada. Al final d'aquest termini, hi afegim la picada i deixem que cogui cinc minuts més i servim.
3 comentaris:
HOla,
m'encanta aquest bloc!
A casa meva, que són de Santa Coloma de Queralt, i per tant de ben aprop de les Garrigues aquesta recepta es fa gairebé igual, però a més de l'albergíinia s'hi posen mandonguilles de mida força petita, prèviament fregides. L'oli sobrer de fregir les mandonguilles és ll'oli de base del sofregit.. Així ja és un plat molt complet.
Ah, i un rajet de vi ranci al sofregit!
Marta Ballester
oh.....que bo.......ho provaré!! moltes gràcies!!!!
Aquest guisadet d'albergínies és dels de sucar-hi pa.
Queda anotada.
Publica un comentari a l'entrada