dilluns, 24 d’octubre de 2016

Pollastre amb peres i olives

Una altra recepte per a sucar-hi pa...aquest cop una que hem vist per la tele; el problema és que la vam apuntar sense més i no ens recordem qui ni a quin canal la van explicar...

Ingredients (4 persones):
1 pollastre sencer tallat a octaus
2 o 3 cebetes
un grapat d'olives verdes
2 pomes o peres (en el nostre cas)
canyella, farigola i sal
1 got de vi blanc


per acompanyar:
arròs blanc (uns 40 g per persona)
panses
canyella
1 got de vi blanc

Comencem per posar les panses en remull amb un dels gots de vi blanc.

Tallem el pollastre a octaus , si no l'hem comprat ja tallat, el salem i l'empebrem.

A una cassola amb oli, posem el pollastre quan l'oli sigui calent i el fem enrossir. Un cop tingui color, el traiem i el reservem. Amb el mateix oli, sofregim a foc suau la ceba ben talladeta fins que sigui cuita i comenci a agafar color, hi tornem a posar el pollastre, li donem al conjunt un parell de tombs, i hi afegim el vi blanc i les olivers sense os!

En una paella a part, i amb una mica de mantega sofregim les pomes (o peres) tallades a octaus i pelades, empolsinades amb farigola i canyella.

Un cop les pomes pràcticament cuites, les afegim al pollastre i ho deixem que segueixi coent a foc lent.

A part, bullim l'arròs blanc i el barregem amb les panses i canyella i el farem servir per acompanyar el pollastre. Si volem, el podem posar en motllos per fer "flamets".


Seguidors