dilluns, 31 d’octubre de 2016

Arròs melós de llamàntol


Per celebrar l'anniversari d'un familiar, res millor que un arròs ben melòs de llamàntol...el varem comprar fresc, si bé ens el vam fer preparar a la mateixa peixateria (tallar-lo per la meitat)

ingredients (2 persones):
1 llamàntol
200 g d'arròs
1 ceba mitjaneta
2 tomàquets ben madurs
1 pebrot vermell
1 pebrot verd tipus italià
2 grans d'all
julivert
un grapat de pèsols (congelats en el nostre cas)
brou suau o aigua

Salem i empebre el llamàntol i el posem en una cassola de fang amb una mica d'oli. Prèviament, en aquesta mateixa cassola, haurem enrossit uns alls i els haurem reservat. El llamàntol, un cop hagi canviat de color, també el traiem i el reservem.

A la mateixa cassola, sofregim la ceba picolada ben fina i quan comenci a tornar-se transparent, hi afegim el pebrot verd i el vermell (si són grossos no tot, meitat i meitat) també ben picat i després el tomàquet ratllat.  Deixem concentrar el sofregit.

A part, piquem els alls daurats prèviament i el julivert fins a fer-ne una pasta. Els afegim al sofregit i li fem donar uns tombs.

Afegim a la cassola l'arròs, li donem uns tombs perquè es barregi bé amb el sofregit, salem i hi afegim aigua o brou suau ben calent on haurem bullit els pèsols. Hi afegim també els pèsols, es clar.  Deixem bullir a foc mitjà uns deu minuts i  hi afegim el llamàntol. Deixem que cogui cinc minuts més i parem el foc.

Deixem reposar cinc minuts i ja podem servir-ho.

Seguidors