dilluns, 27 de febrer del 2017

Croquetes d'escarola amb panses i pinyons


Una altra recepta de croquetes, aquest cop aprofitant que hem trobat una escarola amb les fulles verdes exteriors sense tallar...un fet cada cop més inusual, perquè als supers i a les botigues tendeixen a treure'ls per estètica (suposo)

Ingredients (2-3 persones, unes 15-18 peces)

1 escarola, però només les fulles verdes exteriors
un grapat de panses
un grapat de pinyons
1 ceba petitona
1 gra d'all
1 cullerada sopera plena de farina
uns 25 g de mantega
uns 200 ml de llet

farina de galeta
farina
1 ou batut


Començarem per netejar bé les fulles més verdes de l'escarola. Un cop ben netes, les trinxarem.

En una paella, hi tirarem un raig d'oli i els alls trinxats petits, hi afegim les panses i els pinyons prèviament remullats. Paasats uns minuts, hi posem també l'escarola i ho deixem coure fins que sigui ben feta i l'aigua hagi desaparegut. Salem i empebrem. Retirem i reservem.

A la mateixa paella, hi tornem a tirar un raig d'oli o aprofitem el que hagi quedat  (si n'ha quedat), sofregim la ceba picolada ben fina i quan sigui ben transparent i hi afegim la mantega i una  cullerada ben plena de farina. Es deixa coure, i quan comenci a agafar color i la farina ja no tingui gust a cru, hi afegim una mica de llet i deixem que es lligui tot. Llavors hi afegim tota l'escarola amb panses i pinyons i un altre raig de llet, sal, pebre i nou moscada. Ho treballem tot molt bé perquè ens quedi ben lligat. Remenem durant uns 20 minuts a foc baix, fins que quedi una pasta ben espessa, i es desenganxi de les parets i la superfície bombollegi. Es rectifica de sal i pebre i s'aboca a una plàtera. Quan hagin passat uns minuts, tapem la pasta amb un paper flim de cuina per evitar que es faci crosta. Deixem refredar.

Quan la pasta sigui ben freda, amb una cullera sopera en fem porcions. A cada porció, se li dóna la forma allargada típica i es passa primer per  farina, després per ou batut i per últim per farina de galeta.

Es prepara una paella amb força oli i quan l'oli sigui calent es van posant les croquetes. Quan tinguin un bonic color daurat, es treuen del foc i es posen damunt de paper  de cuina perquè absorbeixi l'excés d'oli.

Seguidors