dimarts, 18 de juliol del 2017
Gallo Pinto
Última de les receptes que ens vam portar del nostre viatge a Costa Rica. El gallo pinto és el plat més popular dels ticos (els habitants de Costa Rica) i és l'esmorzar més habitual, tot i que també serveix com a acompanyament durant el dinar i a l'hora de sopar als altres plats i forma part del casado, una mena de plat combinat que també és molt popular com a dinar. El plat s'acompanya (i a vegades també s'amaneix durant la preparació) amb salsa Lizano, una salsa molt popular que podeu trobar a colmados latinoamericans.
Ingredients (4 persones):
200 g de fesols negres
180 g d'arròs blanc (millor si és arròs llarg, naltros no en teníem)
1 pebrot verd
1 ceba
1 culleradeta de comí en pols
1 culleradeta de salsa Lizano (opcional, però a ells els hi encanta)
coriandre fresc abundant
Cuinarem els fesols negres com es fa amb tots els fesols i mongetes (aqui). Els reservem i reservem també part de l'aigua de coure'ls.
Bullim l'arròs, però el deixem una miqueta al dente. Escorreu i reservem.
A part, en una paella grossa, fem un sofregit amb ceba i el pebrot verd ben picolats. Amanim, quan sigui tot cuit, amb el comí, pebre negre i la salsa Lizano.
Quan el sofregit estigui ben cuit, hi afegim l'arròs, els fesols i un bon cullerot de l'aigua de bullir-los. Fem que s'acabi de coure tot i que l'arròs agafi color negròs i hi barregem per damunt el coriandre fresc. Cal que es noti! Servim calent.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada