dimarts, 24 d’octubre del 2017

Figatells


Una recepta que feia temps que teniem en ment de fer....els figatells, un avantpassat de les hamburgueses? Són molt i molt típics del País Valencià on sovint es poden demanar als bars i també si els busqueu a la xarxa trobareu un munt de blocs que en parlen i en donen la recepta.  Nosaltres hem trobat alguna referència parlant de que són típics també a Girona, però no em trobat cap bloc que en parli ni que pengi receptes ni  tampoc no sembla possible de trobar en bars o carnisseries, suposem que deu ser un plat actualment perdut.  En fi, que nosaltres ens feia il·lusió fer-ne i al final hem pogut aconseguir tots els ingredients. Per cert, la mantellina és el tel que embolica el fetge i cal demanar-lo (sovint per encàrrec) a la cansaladeria.

Ingredients (6-8 figatells):

200 g de carn de porc magra picada
1/2 fetge de xai
un grapat de pinyons
1 mantellina
clavell en pols
nou moscada en pols.


Posem durant una mitja hora mínim la mantellina en aigua i un raig de vinagre per deixar-la ben neta.

Piquem el fetge en el morter (o amb la trituradora). Ho barregem amb la carn picada, els pinyons, sal i pebre i el clavell i la nou moscada. En fem boletes de la mida d'un ou màxim i les anem embolicant amb la mantellina fent-ne farcellets o pilotetes. Les aixafem una mica perquè ens quedin planetes.

Cuinem els figatells a la planxa o en paella, com ens agradi més. Com si fessim hamburguesses i les servim acompanyades d'amanida, escalivada o en entrepà!

Seguidors