dimarts, 16 de gener de 2018

Amanida de patates, peu de porc i ratafia

Aquesta recepta l'hem treta del llibret on-line de receptes de Ratafia Russet. Senzill i gustós. La presentació és una mica "rústica", segur que visualment milloraria fent emplatats per capes , però no tenim els cèrcols per emplatar i a casa ja ens està bé aquestes presentacions més senzilles, en part, perquè així cadascú es pot posar la quantitat que més li'n vingui de gust.

Ingredients (2-3 persones):
2 peu de porc sencer ja cuit (aquí)
2 patates mitjanes
un grapat de pinyons
ratafia
oli i una ceba petitona per a macerar

Desossem els peus de porc i els deixem macerar amb oli i una ceba ben petita.

Bullim les patates i quan siguin cuites, les tallem a dauets i les amanim amb oli i sal.

Posem una capa de patates i damunt els peus de porc.

Torrem a part els pinyons en una paella sense oli i quan agafin una micona de color, els aboquem damunt els peus.

Amanim-ho tot amb ratafia reduïda (que haurem fet prèviament a base de coure a foc lent ratafia fins que es torni més densa, com un caramel)


Seguidors