dimecres, 10 de gener de 2018

Llengua amb tàperes



Una recepta típica de l'illa de Menorca, aquesta és la nostra versió!

Ingredients (3-4 persones):
1 llengua de vedella
1 bon grapat de tàperes
herbes per bullir la llengua (farigola, llorer i herba-sana)
1 ceba grossa
2-3 tomàquets ben madurs
1 all
julivert i ametlles torrades per a fer una picada
1 got de vi blanc

Començarem per a bullir la llengua amb les herbes fins que sigui ben cuita (1 hora i pico ben bona). Quan sigui cuita, reservem un got del brou i pelem la llengua, doncs té una capa molt gruixuda que cal treure.La tallem a llesques primes i la reservem.

Fem un sofregit amb la ceba picolada ben fina i els alls. Quan comenci a transparentar la ceba, hi aboquem el vi blanc , deixem reduir i hi afegim el tomàquet ratllat. Deixem que cogui i comenci a concentrar-se i llavors hi afegim el brou i la llengua , tapem i deixem que cogui fent xup-xup a foc baix. Passats uns 10-15 minuts, hi afegim les tàperes escorregudes i deixem que cogui uns altres cincs minuts aproximadament i llavors hi afegim  la picada d'ametlles i julivert, deixem que cogui 3 minuts més i apaguem el foc.

Es pot fer d'un dia per l'altre.


Seguidors